Turist in Belis

Cu totii iubim sa planificam calatorii si ne aratam interesul pentru a cunoaste noi locuri si obiceiuri. Ne incanta ideea de a fi turisti in diverse locatii exotice, fie ele mai mult sau mai putin cunoscute. V-ati propus vreodata ca inainte de a va hazarda in a explora intreaga lume, sa depuneti eforturi in a va vizita propriile imprejurimi? Noi va provocam sa vizitati satul Belis care, situat doar la o “aruncatura de bat” de orasul Cluj-Napoca ofera turistilor de pretutindeni peisaje superbe, activitati si sporturi ce va vor transforma vacanta intr-o aventura si, liniste… multa liniste.

Statiunea Belis se situeaza pe malul lacului de acumulare Fantanele-Belis si reprezinta alegerea excelenta pentru oamenii ce iubesc natura si sporturile. Pescuitul sportiv, excursiile cu bicicleta, mountain bikingul, schi-ul nautic, plimbarea pe lac cu barca cu vasle, cat si plimbarea cu barca cu motor sunt doar o parte din activitatile ce trateaza garantat surmenajul psihic si intelectual, nevrozele astenice sau pur si simplu, plictiseala. In locul unde se afla comuna se intalnesc Muntii Gilaului cu Muntii Bihor-Vladeasa. Impreuna, aceste elemente ofera privelistea unui baraj hidrografic magnific, ce bucura privirile oricui.

Daca sunteti pasionat de istorie si in acelasi timp, pregatit sa incercati lucruri noi, scufundarea in Lacul Belis pare a fi o alternativa placute de petrecere a timpului liber pentru dumneavoastra. In trecut, casutele din sat au fost mutate intrucat pe vechea vatra s-a construit barajul hidrografic. Singura cladire ce a ramas acolo este biserica satului, a carei ruine inca se mai pot observa iesind din apa, in zilele extrem de secetoase de vara. In zilele calde, dar totusi lipsite de seceta, scufundarea in lac ofera turistilor o oarecare doza de mister, acestia avand posibilitatea de a admira unica constructie ce nu a fost mutata din “vechiul sat”, o bisericuta ce dateaza inca din secolul al IV-lea.

Incadrata intr-o armonie perfecta cu peisajul, Pensiunea Colt de Rai va asteapta sa-i treceti pragul. Daca experienta va prieste, nu va opriti din explorat. Oare cat de greu poate fi sa ajungeti sa cunoasteti o tara de peste 200 de mii de kilometri patrati, cu doar 20 de milioane de kilometri de munti si cu milioane de locuitori, nenumarate povesti si o istorie neintrerupta despre toate acestea?